Onsdag

2010-07-28
23:30:04
Idag var det sovmorgon :) jag vaknade 12.20 å gick direkt in för å kolla att Liam verkligen levde å han låg allt där i sängen å snosade sött. Men vaknade när han kände att någon stirrade :) Satte oss å åt frukost å sen kom Jonte å lämnade Alva och Ida igen :)  Alva somnade en timme efter att hon kommit och Ida somnade strax efter. Så jag och Liam satt å kollade på Pingu. kan inte förstå att folk tycker det är bra. Men Liam lyser upp så fort musiken startar så antar han gillar pingu :p Sen vaknade alla barnen å de var fullt liv. Åt mat å sen gick vi till lekparken. Kom två barn å ville veta allt om alla mina barn. Sa att det bara var en som är min å då gissade dom på den minsta inte äldsta hehe :D Sen vart det in å ge Ida mat igen å så fick dom leka tills det var kvällen. Alva var så grinig vid halv sex så jag slängde dom i säng redan halv sju. Vid åtta somnade dom å Ida somnade vid tio. Jag har sett två dåliga filmer å sitter nu å spelar alfapet men han har låst in oss så det är inget kul :( Men jag vinner iaf :) Ska väl gå å lägga mig snart fast är inte så jätte trött.. :)

Tårtprovardag... Och jag var inte bjuden :(

2010-07-28
23:19:51
I tisdags hade syrran bjudit in mamma och Tommy för att prova tårtfyllningar å jag var inte bjuden :'( Frågade mamma när dom skulle vara där å dom skulle vara där vid sex. jag och Liam hade en mysar dag å var nere å handlade lite mat oxå :) Sen gick vi bort till syrran så jag var där strax innan fem å överraskade henne. dom ska inte tro dom får göra nått kul utan mig :) Men jag åt inte tårta då eftersom jag är så sjuk å känner inga smaker så tyckte bara det var onödigt. Liam fick lite tårta men gav upp rätt fort. Han verkade gilla nr 3 iaf :D Jag och Milli kollade lite på kostym till Liam för halloween. De jag hittar till Liam kommer att ingå i ett tema som alla ska få vara i år så ni behöver inte välja kläder riktigt än ;) Iaf så fanns det inte så mycket å välja på. Så kom Christian, mamma och Tommy så vi avslutade halloweensnacket å började med tårtsnacket ist :) Alla som åt blev väldigt mätta iaf. Så efteråt kom vi att prata om Linda å ringde upp henne å bestämde en lekdejt. Alla åkte till Jössefors å spelade kubb med Linda och Micke. Tjejerna mot killarna och tjejerna vann båda gångerna :) Jag fick ner massa. jag har aldrig vart så bra. jag var på hugget =) hehe. Men närmare tio så fick jag den där jäkla huvudvärken och ont i örat igen så vi åkte hem. Mamma å tommy körde hem mig och Liam så vi slapp gå hem å det var ju snällt :) La oss direkt å för en gångs skull somnade jag ganska lätt..


Tårttajm

Liam fick lite tårta

Christian och Milli

Tommy och Mamma

Liam hade med sin nalle vilket mamma tyckte var kul :D

Tommy, Mamma och Liam

Milli och Christian

Linda

MT

Mamma och Liam

Micke

PANIK!!!....

2010-07-26
22:51:51
Började se på film klockan åtta igår kväll å kollade fram till 2 tiden ungefär.. Så mitt i en film klockan 23.36 ringer min mobil. Bara ett nr. Tänkte vem fan ringer vid den här tiden. Så velade lite på om man skulle svara eller inte. Men svarade å i andra änden är det Anna som ber om ursäkt för att hon ringer så sent å har panik i rösten. Anna ringer aldrig mig så tänkte nu har nått hänt. Hon frågade om jag visste vart Linda var för ingen hade hört nått från henne å hennes mobil var inte på. Anna hade hört att hon skulle vara med brorsan så jag skulle ringa honom å återkomma. Men brorsan telefon var inte på.. Så då började jag med få panik. ringde mamma å frågade efter brorsan, vart han höll hus vem han var med osv men mamma hade ingen aning som vanligt mer än att han hade vart röksugen vid halv sju tiden.. Så jag sa till henne att be brorsan höra av sig om hon pratade med honom. Ringde Anna å sa att jag inte fick tag på brorsan å jag kan ju säga att hon inte blev lugnare av det. 01.19 skickade brorsan sms å undrade vad jag ville så jag frågade efter Linda å jo hon var ju där. Dom påstod att hennes mobil var på så efter en omstartning insåg Linda hur efterlyst hon var av både släkt och vänner.. Såg idag att hennes mamma hade skickat till mitt abonemang oxå men den mobilen var ju död. Somnade vid fyra tiden i morse ungefär å vaknade åtta. Gav Liam välling å somnade om till elva. Så var det dags å försöka vara trevlig mot Liam igen. Mamma, mamma, mamma lastbiiiiiiiiiiiil........ Han har börjat klänga på mig. Sitter i mitt knä hela dagarna eller kramar mina ben när jag diskar osv. Nästan som om han är rädd att jag ska gå ifrån honom. Han e iaf grymt söt. La honom vid halv nio idag å han somnade vid tio ungefär. Var nyss inne å tog ur lite leksaker ur sängen å bäddade ner han. Är så kallt på hans rum på nätterna tycker jag.. Sen har jag skrubbat ren soffan. Tänka sig att den var brun under all glass, saft, dregel, popcorn, salt, smör, sylt osv osv ;) Nu skaj ag ta disken och gå ut med soporna. Sen blir det nog en film till. Är inte särskilt trött men måste nog fixa det här med tider. Börjar ju skolan om en månad ;) hehe

Värdelös

2010-07-25
20:05:43
Känner mig totalt värdelös idag. Eller ja hela veckan typ. Har man barn borde man inte bli sjuk för då orkar man ju inget å då blir det synd om barnen. Känner mig som världens sämsta mamma å tycker enormt synd om min son som måste vara hemma med mej. Men så är ju tydligen livet. Idag vaknade Liam halv åtta så var bara ge han en flaska å somna om. Vaknade halv elva å gick upp å åt pannkakor till frukost. Å nej ni ska inte tro jag ställde mig å stekte dom. Hade det till middag igår så vi åt resterna till frukost.. Liam blev överlycklig som fick pannkakor två dar i rad. Vid halv ett gick vi å sov igen å sov till fyra. Sen dess har vi lekt med bilar... Eller Liam iaf jag tittade mest på å fantiserade om att jag var någonstans långt bort där sjukdommar inte fanns.. Liam har även hämtat reklambladet från golvet å lagt det på bänken :) Han vet minsann vart saker och ting ska ligga :) Nu har jag precis lagt Liam. Han gnuggade sig i ögonen å gnäller men nu när jag väl la han då ligger han å pratar å leker å roar sig så trött var han nog kanske inte. Inte så konstigt när vi sovit hela dagen. Men nu har jag bara lite halsont å väldigt irriterande hosta kvar så snart är jag en människa igen. Å då ska jag ta med mig Liam till en lekpark så han får göra sig av med all energi :) Å på Onsdag till Torsdag ska jag passa Ida och Alva igen. berättade för Liam å han direkt Ia å ava :D Så nu kan han deras namn oxå hehe. Älskar min son över allt annat i hela världen :)

Mammas bil STULEN!

2010-07-23
00:38:42
I morse fick man veta att någon snott en bil i ett annat län å kört rätt genom Charlottenbergs köpcenters entredörr å bort till guldfynd där dom länsat massa å så har dom lämnat bilen där å flytt i en annan bil troligtvis. Hann knappt läsa allt förrän jag fick veta att mammas bil blivit stulen. Hon hade fått punktering på bilen i natt å parkerat den vid Edane golfbana och gått hem eftersom hon bor 1km därifrån typ. När dom kom ner idag med en domkraft märkte dom att bilen var stulen. Och nu ikväll så kom Polisen och sa att dom hittat bilen och att den var borta igen.. Men visade sig att dom kollat på fel plats så vittnet som sett bilen fick komma ut och visa vart det var å där i ett djupt dike stod mammas bil krockan mot ett träd. Låset intryckt, tjuvkopplad och såklart har dom stulit sterion och högtalarna.. Synd att vissa människor inte lärt sig betydelsen av mitt å ditt osv.. Bilen är återfunnen vilket är bra men det är ju mindre bra att den är totalförstörd och dom hade nog inte märkt att det var punktering på bilen förrän det var försent.

Och mitt liv idag har vart händelselöst. Huvudet är tjockt likaså halsen. Oj vad svullen halsen är.. Men jag tog mig i kragen å diskade, gjorde nyponsoppa och glass som Liam bara petade i jag åt iaf. Sen badade jag Liam oxå å det var en riktig ansträngning att böja på huvudet för å tvätta honom. Bäddade rent sängen så han fick vara ren å kosa ner sig i en ren å skön säng. Han har fått ögoninflammation tror jag. Det varar lite.. Har tvättat en maskin tvätt igen. Fick ringa Tommy igen för å snacka om hur fan man startar den men man skulle trycka in å ta i samtidigt. Tekniska saker är jobbiga.. Sen ringde en kille och ville hjälpa mig med ekonomin å frågade vad jag jobbade med så jag sa att jag pluggar så svarade han oj då finns det inte mycket jag kan hjälpa dig med haha. Ingen aning om vad han var för typ men han använde mitt andra namn å det kändes lite udda men så är väl Sthlmare :) Har sett på två filmer idag. Båda var bra. Spring breakdown och Glass House.. Nu ska jag hoppa i säng å hoppas att jag mår bättre i morgon..

Jävla skitdag :'(

2010-07-21
17:44:37
Svar till anonym kommentar om hur man klarar 14000. Det gör man inte... Ska ringa å be om en avbetalningsplan så får vi se annars vet jag inte..

Jag gick å la mig vid 20 igår. Somnade nästan direkt å vaknade vid 1.23 av Liam. Höll på att inte komma ur sängen. Gjorde så förbannat ont i hela kroppen. Ont i öronen, halsen, magen, ryggen, illamående, hostar och huvudvärk. Samt att huvudet är så jäkla tjockt att jag knappt kan hålla det uppe å vrida på huvudet är inte att tänka på. Gav Liam nappen å startade sångelefanten å så gick jag å knaprade lite Ipren innan jag gick å la mig igen. Klockan sju vaknar Liam å tycker det är dags å gå upp. Jag mådde exakt lika dåligt som på natten men det bryr sig ju inte Liam om. Försökte lämna över han till mamma så jag kunde vara själv men mamma hade ingen bil å alla andra jobbade så var ju bara bita i det sura äpplet. Gapa å skrika på Liam som bara skriker å kastar leksaker å inte lyssnar ett dugg. Så idag har jag legat i sängen ända till 16 å Liam har suttit i min säng å lagt bilar i lastbilens cementhål eller i tekitteln å så har han hållt på så. Ibland har han vart go å gosat å pussat på mig å ibland har han använt mig som en nerförsbacke åt bilarna. Ja han har ju iaf fantasi. Klockan fyra gick jag iaf å klädde på mig å han å gick ner till konsum å köpte två paket glass å så tog vi en varsinn när vi kom hem. Nu funderar jag snart på att lägga Liam å gå å ta ett väldigt varmt bad å hoppas jag mjuknar upp lite. Liam knuggar sig iaf i ögonen så somnar han så ska jag oxå lägga mig tidigt... Längtar gör jag. Fick sms från syrran förut å att det snart är halloween å att vi får börja söka lekar å mat å börja planera. Konstigt att hon hade tid å tänka på det så upptagen som hon är. Men jag får väl börja när jag blir frisk.. nej Liam i säng, Bad åt mamma å sen läggdags åt mamma. Å vad skönt :)

En dag till

2010-07-20
19:49:09
Igår när jag låg å kolla på film vid 21 tiden plingade det på min dörr. Å jag blir ju lite rädd när det plingar på min dörr å jag inte väntar någon. Får för mig att någon slår in dörren å mördar mig eller nått. Ja porten är låst så trygg är man ju ;) Men iaf så öppnade jag å där stod grannen i lägenheten bredvid å undrade om jag hade några säkringar. Frågade han om han skulle ha en 6a för det har jag hemma men han hade en stor tia. Varför har vi då inte samma säkringar när vi bor bredvid varandra? konstigt.. iaf så fick han en å kom tillbaka igen för en ny så han fick hela kartongen. Jag har ingen användning för 10orna ändå så. Såg klart på filmen å gick å la mig vid 22. Vaknade 07.50 av Liam. Och han åt nästan all välling :) Vid nio somnade han igen å jag med. Sov till halv elva. Började duscha å sen städa lite smått. Satt å lekte med Liam. Han stoppar ner bilar i små hål. Rolig lek. Å så har han försökt att stoppa in kontakten till elvispen på sin bobbycar å när inte det gått har han blivit riktigt förbannad. Nej han har inte ärvt mitt humör (A) hehe vid tolv gick jag ner å handlade lite bröd å så fick jag sms från syrran om att jag skulle köpa med ett stort paket ägg å socker å komma dit så jag gick hem å ställde in mina varor å gick till syrran. Stannade på konsum å handlade sen kollade jag på när hon gjorde tårtbottnar. Vid halv tre gick jag från syrran med mr gnäll. Vid konsum mötte jag min granne Sofia med sina ungar så jag påpekade att vi har faktiskt konsum neranför backen å då skrattade hon å sa att hon gjort massa ärenden på stan så då kunde hon lika gärna handla på ica :D hehe kom hem å lekte lite med Liam å sen la jag honom redan halv sex å han somnade gott direkt. Siv skickade lite sms förut. Hon berömde mig för att ha gjort ett bra jobb med att uppfostra min son. Det är alltid kul att höra :) Å så har jag spelat alfapet på panik. Det var jobbigt men jag vann :D Idag har jag fått ont i halsen och i öronen så jag tänker gå och lägga mig nu och hoppas jag mår bättre i morgon..

Idag är idag...

2010-07-19
18:48:54
Fick sovmorgon till 10 idag. Min son är alltid bäst :) Han satt dock å gallskrek i en timme men sen kom den rätta Liam fram så vi gick in å röjde på hans rum. Eftersom han fick en ny hylla/byrå till rummet igår så fick vi fixa om lite. å så tog jag fram alla gossedjuren oxå som legat i soppåse sen vi flytta hit. De var på tiden. Nu står dom på byrån å fönsterbrädat. Dom ska ju egentligen vara i en hängande sak men jag orkar inte sätta upp saker när jag letar ny lägenhet så får bli som det blir tills vi flyttar. Liam hjälpte iaf till och är så duktig så. Sen tog jag disken å Liam har faktiskt lekt på SITT rum i flera timmar idag. Han som bara går in på rummet å hämtar nått för att leka någon annanstans. Han har t.o.m lekt mer på badrummet än i sitt eget rum. Jag trampade på en vass grej förut. jag fick så jäkla ont å det kändes som om jag höll på å svimma. Kanske dags att ge en extra nyckel till någon så man kan komma in å rädda liam om jag inte haft kontakt med nån på ett tag. Men det gick över efter 40 minuter typ. vet inte vad saken kom ifrån heller. Var en liten järngrej som var lite rostig.. Inget jag äger vad jag vet men den åkte i soporna. Medan Liam sov middag så kom mamma och Tommy hit för att Tommy skulle kolla på min tvättmaskin som inte startar. Vad som var fel vill jag inte säga då det var lite pinsamt haha. Ja jag vet jag är den mest otekniska människan på jorden. Så berättade jag att jag gått ner till affären å köpt ketchup å ost för mina sista pengar å kom hem så tog smöret slut. Så tommy frågade om jag behövde något mer å jag sa mjölk. Så han och mamma åkte å handlade så köpte tommy med smör och 3 liter mjölk. Var ju gulligt av han så att jag slipper handla de i morgon :D Ska betala tillbaka 14000 till CSN denna månaden. Vilken jävla skit!! Är dom som gjort fel anser jag så får väl ringa å prata med dom för det där kan jag ju omöjligt klara om jag inte hittar några tusen någonstans. Och jag SKA ta mig råd att köpa lite saker till Della.... Min data har blivit så otroligt kass å nu går det inte ens lägga in bilder från skivor så Tommy ska byta ut vissa saker så hon får sej en uppgraderig. Tror hon behöver det efter 10 år. Jag menar jag behöver ju min data. Faktiskt. vad ska man annars göra om dagarna liksom? :p Såg på en film förut med. En mamma dränkte sin egen bebis i badkaret för att hon skrek. Sen gömde hon barnet för att ingen skulle ta det ifrån henne å man såg henne typ aldrig gråta eller må dåligt över vad hon gjort. Hennes bästa ide i filmen var att hon tog sitt eget liv på samma sätt efter några veckor.. Jag grät enormt. Fattar inte hur man kan göra så.. Nej fy fan.. Nej nu ska jag sätta på en film i väntan på att Liam somnar. Och hoppas på en bättre film den här gången..

Söndag

2010-07-18
14:55:28
God morgon?! NEJ.... Klockan sex var det upp och hoppa... Shit vad det satte spår i Liam måste jag säga. Vid åtta först tyckte Xandro att det var dags för frukost. Men han åt typ 4-5 tuggor å sen ville han inte ha något. Ändå var det han som sa ja när jag frågade om det var dags för frukost. Xandro och Tolia lekte med bilarna medan Liam satt å gosade i mitt knä. Vid tio fick jag äntligen Liam till att somna. Han var så trött men kunde inte somna för att han visste att barnen var uppe å lekte. Men halv elva vaknade han å skulle upp. Men kvart i elva så blev Liam hysterisk... Bara grät å grät å grät. Konstant i en timme. Jag tog med alla tre barnen ut å Liam satt i mitt knä å vägrade lämna mig medan dom andra roade sig. När vi vart ute i en halvtimme så började Liam leka lite med Tolia men det var typ en minut. Det är allt han lekt med barnen. Han har inte ens velat vara i samma rum som dom ifall inte jag är med. Iaf så kom Siv och hämtade Liam för att ta med honom som en överraskning till Fredrik eftersom han fyller år idag. Så grattis Fredrik :) När Liam väl släppte mig för att bli med farmor på kalas så gick jag in med Xandro och Tolia och satte på Nalle Puh för tyckte det var tråkigt å se landet för länge sedan en tredje gång... :) Sen fick dom glass oxå. När dom ätit upp kom Xandro å bad om en glass till och så snäll som jag är så gav jag han ett äpple ist :) haha. Men han vart lika nöjd för det. Vid kvart i två somnade Xandro i soffan till Nalle Puh och Tolia somnade på golvet. Men flyttade över henne till sängen. Man undrar ju om hon trivs bättre på golvet än i säng, soffa eller nått annat mjukt :) Men nu fick jag precis sms från Hanna. Hon skulle snart gå från sig så snart ÄNTLIGEN kan jag hoppa i säng. Men känner mig dock inte så trött längre. Men måste sova ett tag iafall Liam är Lika gnällig när han kommer hem som när han åkte så behöver jag all energi jag kan få. Lovade Liam en mammamysarkväll idag eftersom vi haft 4 olika barn konstant sen han kom hem sjuk från farmor i torsdags. Så nu ska vi mysa så han blir frisk. Mamma läker allt va ;) Jo just det min mamma å Tommy skulle nog titta förbi med lite dvdskivor, Skiva med Millis film på och sen en skiva med bilder från mammas kamera. Brukar alltid få Syrran och Mammas bilder på Liam men nu har jag inte fått från mamma sen 1 November 09 så tyckte det var dags nu. Sen har mamma förlorat många bilder och det gillar jag inte :( Men men så är det. Ska nog gå å göra mig lite varma smörgåsar. Magen ropar :D

Lördag

2010-07-18
14:38:37
Gick upp halv sju med barnen. Det tyckte dom var rockigt. Ida sov till nio men inte dom stora. Tror Alva väckte Liam. Han brukar ju sova så länge annars. Vid typ halv tre kom Jonte och hämtade barnen. Jag skickade sms till Malin på kvällen när Alva spydde men fick inget svar. Så ringde hon vid åtta på morgonen å berätta att hon inte kunde skicka sms eller ringa från sin telefon. Jag visste ju att den var sönder så jag blev inte förvånad. Så hon skickade Jonte till att hämta barnen tidigare än beräknat för dom skulle hem strax efter fyra egentligen. Liam gick och la sig och jag städade. Så väckte jag Liam å gick ner till konsum för å köpa tvättmedel och sköljmedel. Jag köpte ju en tvättmaskin för några veckor sen som jag fick inkopplad den 9 Juli. Men så har jag inte kunnat använda den eftersom jag inte haft sköljmedel eller tvättmedel så nu när jag kom hem med det så kom jag på att jag måste ju sätta in kontakten oxå men har ju ingen i badrummet så var tvungen att ha en förlängningssladd vilket jag inte hade så ringde Tommy. Han lovade att komma ut med en till mig när dom lämnade mamma i stan. Gjorde hamburgare åt Liam som han inte ens smakade på. Sen ringde Hanna och bad om barnvakt å jag kunde inte säga nej så :) Fredrik kom inom och hälsade på sin sjuka son. Han frågade om Liam verkligen var sjuk med tanke på hur han busade med pappa :) Men sen spydde han igen. Och spyer är det äckligaste jag vet. Vid sex kom Tommy och Bläcky med förlängningssladden å så satte jag Tommy på ett annat jobb.. Jag filmade ju syrran i 6 minuter i torsdags men den filmen går inte lägga in på datan så han fick hjälpa mig. Men så var det min data som inte klarade det. Så han tog hem min kamera för att testa om de gick på hans. Vid sju åkte fredrik hem. Vid åtta typ kom Hanna med Xandro och Tolia. Och jag la alla barnen strax efter. Jag la Liam och Tolia å så bytte jag kläder på Xandro när jag hör att någon kommer. Då står Tolia bakom mig. Den lilla ungen klättrar ur sängen i samma rum som Liam ligger i så snart lär han väl sig de med. Dom bara skrek å skrek å Liam satt i sin säng å såg allmänt chockad ut. Men vid halv tio blev det tyst så jag gick in och kollade om dom sov. Och Tolia hade somnat på golvet... Men senare la jag henne i sängen igen å där sov hon hela natten. Vid tio kom Tommy och Bläcky tillbaka med min kamera och filmen gick att lägga in på hans data så snart Milli kommer den upp på facebook ;) Tommy berättade att han bara var TVUNGEN att se filmen och han hade suttit å gapflabbat för sig själv när han såg den :) Jag gick och kollade på en film och linda du hade rätt. Den var bra tills vad fan det nu var för nått kom :)

Festivalfredag

2010-07-16
22:29:36
Mitt i arvika festivalen och jag sitter här hemma med tre barn. Började dagen med att ta med mig Liam till linda å umgicks lite med henne å brorsan. Sen gick jag, Liam och Linda till optikern å sen tog vi oss en glass på Timmys. Liam ville inte ha sin glass så han slängde den på trottoaren SPLASH sa det :P När vi kom hem så satt Malin på lekparken med barnen så hon blev med upp å satt å prata en stund innan hon åkte för att jobba. Jag och Linda tog med oss alla barnen ner för att handla å sen gjorde jag varma smörgåsar medan Linda matade Ida. Linda skulle bli en bra mamma ;) Vid sex la jag dom två stora å dom sov halv sju. Sen vaknade Alva vid halv åtta å spydde men somnade om efter att jag bäddat rent sängen. Så vaknade Liam å ville inte somna om så tog upp han å då spydde han. Vid halv tio somnade han om. Ida somnade vid nio. Så vart rätt lugnt en timme nu. Jag har sett på en film å nu ska jag gå å lägga mig. Natten är ju inte över än tyvärr :p


Linda och Ida

Alva

Liam

Oj...

2010-07-16
13:30:47
Vad länge sedan jag skrev här.

I Lördags var jag, Liam, Linda och Ronja hos mamma en stund å fördrev tiden för vi skulle åka å bada så vi åkte dit för å hämta Liams solkräm. Men så berättade Tommys mamma att vi kunde bada i Edane så vi bestämde oss för att testa det. Kom dit å det var väldigt mysigt å vi badade alla fyra :) Liam var inte så förtjust i det men han skrek iaf inte. Var där tills klockan blev typ halv fem. Då åkte vi och testade Edanes nya pizzeria. Å det var gott och fint hade det blivit oxå. Sen åkte vi hem å jag och liam gick till konsum å köpte välling. 30 Liter välling för samma pris som jag fick 5 liter av hans förra välling för. Billigare med andra ord. Bra gjort :D


Ronja, Linda och Liam

Liam

Linda

I Söndags skickade Roland sms om han fick låna Liam några timmar så jag sa att det var okej. Han kom hit å hämtade honom på förmiddagen och jag passade på att sova :D Gock upp typ vid halv sex på kvällen. Då fick jag även sms från Roland som undrade om han fick ha Liam tills i morgon och jag säger ju inte nej ;) På kvällen gick jag till syrran och tittade på när hon gjorde brorsans tårta men gick hem vid elva.

I måndags skulle Liam till sin farmor bestämt sen länge. Så hon frågade om det var okej å hämta honom hos Roland å det var de ju men då hade inte Liam några grejer med men det var lugnt för det hade hon :) Så jag var barnledig tills på torsdagen. Åkte med Milli och Christian till Edane för att fira brorsan. Alla frågade efter Liam dom är nog inte vana vid att jag åker på kalas utan Liam. Brorsan blev iaf nöjd med tårtan som syrran gjort i 14 timmar :) Tommy, Gudrun, Mamma, Chrille, Dennis, Marie, Christian, Jag och Milli var där. Chrille skulle pierca Dennis i ögonbrynet igen för han ville det. Men när Chrille skulle börja så gjorde Dennis allt för att kämpa emot för han var tydligen väldigt feg :P Men efter mycket bråk så vann Chrille å Dennis fick sitt hål :p Åkte hem å såg på film, film å massa film :D


Chrilles tårta

I Onsdags fick jag sms av en kompis från skolan som bor i göteborg. Charlotte är här under festivalen och jobbar så hon ville umgås å jag säger ju inte nej :=) Satt på torget ett tag å spanade ut över det lilla liv som fanns. Sen gick vi till lekhörnan å hämtade mina bilder och en tidning som hade kommit till mamma å sen till Svarta Oliver för att Charlotte skulle äta. Efteråt gick vi hem till mig och vi kom på att Charlotte aldrig åkt ett "varv" så jag var tvungen ayy dra med henne ut på ett. Hörde med Samo å det fixade sig. Så kom Linda hem till mig innan så vi tre fick bli med Samo och Reidar på ett varv å sen släppte vi av Charlotte hos Cecilia och Jag och Linda blev avsläppta hos mig för att göra oss i ordning för festen hos Magnus som vi kom på bara sådär att vi skulle på :D Inte varje dag man super på en onsdag men är man barnledig får man passa på :) Vi hade skitkul verkligen. Sjur var Dj å Magnus hade satt upp partytält å grejer så det blev väldigt mycket dans :) Jag och Linda gick hemåt efter att Magnus däckat så var hemma vid fyra typ :P


Charlotte på svarta Oliver

Charlotte

Linda :)

Linda

Jag

Sjur dansar på "bordet"

Magnus var trött :)

Linda och Samo

Samo har hittat nått han gillar :)

Linda och Magnus

Sjur, Linda och Anders :)

Johannes och Linda

Erik, Samo och Magnus

Jag och Sjur

Jag och Linda :D

I Torsdags var det att gå upp tidigt för att bli med Linda till Brunskog på underredsbehandling av bilen. Vi var lite stressade men var där två minuter innan hennes tid. Han höll på med en bil redan så vi stod å snackade lite med han som ägde bilen och sen typ 30 minuter senare tog han Lindas bil. Sen fick Linda köra bilen i gåfart på grusväg så kändes som en evighet innan vi väl kom ut på asfalt :) Åkte å handlade lite mjölk och smör så åkte vi till Linda å åt varma smörgåsar. Det var så gott så :) Sen gick jag hem för att ta emot Liam. Satt å höll på å sätta in dom sista bilderna i Fredriks album när dom kom. Så Siv å Carl fick vänta tills det var färdigt. Hon berättade att Liam spytt under natten men var inget som märktes när han kom hem då han var sitt gamla vanliga vilda jag. När dom åkte så la jag Liam och skulle sova själv när syrran skickade sms å frågade om jag ville ha besök så jag svarade visst när? Snart skrev hon då. 1,5 timme senare kom hon.. Då hade Liam precis vaknat med 40.1 graders feber och jag hade kunnat sova..... Liam var rätt seg å låg mest i famnen. Sen åkte dom och Linda kom :) Vi kollade på en film å sen ville vi dra ihop lite folk å spela kubb men ingen ville vara med så Linda åkte å hämtade brorsan så satt vi å kollade på två filmer till. Mitt i första filmen så kom Milli å Sara. Milli JÄTTEFULL!!! Nej hon var nykter sa hon. Eller hur!? Sara gick och vi lämnade Milli i hallen å kollade klart på filmen. Då kommer Milli å slänger sig ner i sängen hon med så vi låg 4 pers i min lilla säng å kollade på film. Efter en evighet kändes det som så kom Christian ÄNTLIGEN och hämtade Milli och då var klockan inte ens tolv. Strax efter somnade Liam om igen. Han hade vaknat vid tio typ å ville inte somna om :) Linda och Chrille åkte hem vid två och jag gick och La mig :D

Linda kör in till underredsbehandlingen

Linda blir glad av att få göra mat till mig :D

Syrran satt i Liams barnstol

Linda var road av händelsen :P

Fredag idag och jag å Liam tänkte gå med Linda till hennes optiker hehe. Sen vid fyra kommer Alva och Ida igen. Funderar på att fråga Linda om hon vill sitta å passa dom tre barnen medan jag handlar eller om hon vill bli med kanske :p Annars är det nog rätt lugnt idag :)

Barnpassning

2010-07-08
23:48:29
Japp igår var jag och Liam ute å gick. Eller ja han åkte barnvagn den lata jäveln ;) Vi gick ner till palmviken och handlade lite å så gick vi hem. Liam sov middag när Malin och Jonte kom och lämnade Alva och Ida. Efter ett tag gick Alva in och väckte Liam. Han blev inte arg för det. Han blev jätteglad :) Sen var det mycket skrik å gnäll från dom stora barnen när dom inte fick som dom ville eller den andra hade just den bilen den andra ville ha :p Alva fick mitt dvdställ över sig när jag bäddade i ordning hennes säng. Men det gick bra som tur var. Jag la barnen klockan 19 å kors i taket alva grät bara tio minuter typ. Sen tänkte jag att jag får nog gå in å kolla vad hon sysslar med. Men hon låg å stensov å klockan som bara var 19.24 det har aldrig hänt här :) Liam däremot somnade inte förrän 21.30. Ida somnade vid 20. sen vaknade hon till lite vid 23 men sen sov hon vidare. Så det var en riktigt bra natt. Förutom att jag inte kunde somna som vanligt. Har en period igen då jag har svårt att somna oavsett hur trött jag är.

Idag var det till att gå upp tidigt. Ni förstår det tar tid å klä på tre ungar. Oj oj oj vilken tid det tar :) Vi gick upp halv åtta iaf. Liam var det som väckte hela huset med sina ekande sparkar mot sängbotten. kvart över 8 var alla färdiga å vi började gå mot verkstaden. Jag tog inte barnvagnen eftersom jag misstänkte att den inte skulle få plats i hissen man vågar ju inte chansa riktigt haha. Önskar dock att jag hade chansat :p Jag hade Ida i bärselen och höll Liam i handen. Alva däremot vägrade hålla mig eller Liam i handen trots att han försökte ta hennes hand några gånger. Så jag fick ju liksom gå i samma takt som Alva för att hon inte skulle kunna gå ut till vägen. Men hon är väldigt kass på att lyssna. Säger man till Liam att stanna så stannar han. Säger man till Alva att stanna så fortsätter hon gå å det är rätt jobbigt att hålla två ungar i schak på en trottoar när det kommer bilar. Jag börjar förstå varför det finns barnvagnar. Kom upp till BVC kvart i 9. Så kom min BVC tant ut å sa oj vad du förökat dig. Liam hade blivit kallad till en extrakontroll pga hans vikt. Men hon var inte ett dugg orolig längre sa hon. Han vägde 12.655g Hon var orolig sist för att Liams kurva går rätt upp men nu har den tydligen planat ut sig så nu ska vi inte dit förrän om 8 månader. När vi gick ut kom en annan BVC tant å sa oj här fick du dom tätt tripp trapp trull så jag svarade ja det blev väldigt tätt då det bara skiljer två månader på dom å då skrattade hon å sa jaha bara en som är din hehe :D Sen började resan hem. Alva var värre än vanligt. När vi gick över vägen så gick alva inte rakt utan hon gick rätt ner å jag försökte locka henne med mig men funkade inte så jag bad Liam gå över å stanna medan jag gick efter Alva å typ fick dra henne över vägen. Liam stod där på trottoaren å kollade på. Bara inte han börjar bete sig som Alva gör. Då kan det bli lite jobbigt. När vi närmade oss backen så höll Alva mig i handen så då gick det bra att gå över den stora vägen. När vi kom till backen släppte Liam handen å sprang iväg före men Alva höll kvar handen. Kom in å alla tre barnen somnade. Så jag tänkte att jag oxå kunde sova. Men tydligen inte för precis när jag håller på att slummra in så vaknar Ida. Å när Ida fått mat så vaknade Liam å Alva. Så var bara ta upp ungarna å ge dom smörgås. Å så var det dags för lekar igen. Någon som ger mig en sak å säger tack.Den andra kommer å tar saken från mig å säger tack så håller det på så. Å jag tog upp Liams gamla babygym och gåstol så att Ida har något att göra när hon är här. barnen skulle bli hämtade efter att Malin slutat jobba så halv fem. Men så ringde Jonte redan vid två å frågade om ahn kunde hämta dom så han kom å hämtade barnen. Så jag och Liam gick å la oss. Vilket var lite dumt gjort. När jag är så trött som jag var så ska man INTE gå å lägga sige ne liten stund. Jag vaknade av Liam klockan sju. Då fick jag lite dåligt samvete så jag satt å gosade med Liam, gav han risifrutti till smörgåsen, en glass å sen kollade vi på film ihop. En otroligt dålig rysare. Den var bara 1 timme å 14 minuter lång men jag ahr sett på den i tre dagar så då är det illa. Vid 23 ville Liam lägga sig å jag tänkte att det nog var lite tidigt men han somnade nästan direkt :) Så nu skaj ag snart gå å banka mig till sömns men det märks väl hur det går kan jag tänka mig.

Memphis

2010-07-04
21:21:57
Halv nio gick vi upp idag. Det tyckte Liam var lagom.. Han åt frukost och slängde resten på golvet. Sen busade han med väggen å sen kom syrran och Christian och hämtade upp oss i amerikanaren. Vi åkte till mamma å hämta upp henne och Tommy så började vi resan till Östmark. Typ 11 Mil härifrån eller något sånt. Vad vi skulle dit å göra? Vi skulle fika. :) Dom har ett Elvis Presley cafe där å mamma å christian gillar ju honom så vi åkte dit för å kika lite. Det var rätt mysigt men litet. Vi köpte lite fika å efter fikat ville Milli köpa banana split men bara om jag gjorde det. Å Christian hade aldrig ätit det så vi köpte en alla tre. Dom kom ut med banana splitten å vi började äta. Så säger Christian att det är ju ingen banan i. Å mycket riktigt det var det ju inte. Milli ville säga till men vi tyckte det kvittade. Efter ett tag kommer expediten ut med bananer å säger men gud ni fick ingen banan å så säger ni inget. Jag sa att det kvittade mig så då gav hon Christian mina bananer oxå.. Dom hade tydligen ingen riktig personal idag. När vi var färdiga å skulle åka så var det en kille som beställde en banana split utan bananer å så utbrister hon va utan bananer? Vill du inte ha bananer? Vi som precis lärt oss :) Det tyckte jag var lite kul :) Åkte hem igen å jag var astrött. La Liam klockan 19. Nu är klockan 21.21 å han är fortfarande vaken. fattar inte varför det blivit så svårt att lägga honom? Jag blir tokig. Vill ju bara gå och lägga mig!! :(

Otroligt dåligt humör

2010-07-03
19:20:05
Vaknade av att brorsan skickade sms vid typ 4-5 i morse å sen ringde han. Tror det var nått om körning eller? Nej jag minns inte. Sov ju :D Sen vaknade jag av Liam klockan nio och kände direkt att det här blir en pissdålig dag å jag hade rätt. Vi låg i sängen fram till elva innan jag orka gå upp. Liam satt mest och hoppade å då blev jag arg. Idag har Liam bara gråtit å gråtit medan jag bara vart sur å sur. Bra kombination. Efter att inget dög gick vi ner till konsum å köpte lördagsgodis. Har faktiskt hållt oss i en vecka nu med att inte äta godis på vardagarna. Så ska det fortsätta. Det vi inte äter upp idag får vi ta nästa lördag. bra va? =) Frågan är bara om man klarar att hålla sig när man har godis hemma?... Jag har börjat tänka lite väl mycket på en sak oxå å det stör mig lite... eller ja mycket... Nej denna dagen e fortfarande dålig. Liam ligger i sängen å ylar å jag ska sätta på en film å vräka i mig godis.. Jag är värd det på min pissiga lördag.

Jo förresten kan berätta en rolig sak som jag och Milli sa igår när jag var där å hälsade på. Kollade hur hon mådde å så. Hon går inte särskilt snyggt men det går nog över. Iaf så satt vi i soffan, hon låg jag satt :) Så börjar hon prata.
Milli: Vet du vem som fyller år i morgon?
Jag funderar lite på vad det är för datum å om någon fyller år den 3e efter ett tag svarar jag nej.
Milli: Tony
Jag: Nej han fyller den 5e
Milli börjar skratta å säger ja just det, det är våran årsdag den 3e :)
Illa när jag har bättre koll på hennes ex än hon har. Fast det är för att han fyller 5e mormor 7e å Chrille 9e så var lätt å hålla koll på :=)


Bjuder på den snygga minen :p

.............

2010-07-01
22:19:56
Vet ni? Livet är allt för jäkla orättvist ibland... Jag älskar dig syrran å finns här för dig när som helst!!


Passade Alva och Ida från klockan två igår till klockan ett idag. Var på konsum igår med alla tre barnen å mötte syrran och Christian. Hon tyckte det var så ovant att se mig med tre barn så hon var tvungen att ta kort. Jag handlade det jag skulle å gick hem. Ungarna lekte så fint å jag tror dom är kära haha. Dom höll varandra i handen på hemvägen å när jag säger att det är läggdags så springer båda å försöker klättra upp i samma säng :) Konstig alva är. Säger man att man ska sova så springer hon till sängen men lyfter man ner henne i sängen så skriker hon konstant typ. Mina barn ska aldrig dela rum. Dom står ju bara å busar upp varandra. Båda var jättetrötta ändå tog det 1,5 timme typ innan dom somna för Liam skulle ju slänga ut alla sina saker ur sängen först. Sen skulle dom sjunga ihop å vinka på varandra och jag vet inte allt dom höll på med. Men till slut somnade dom :) Liam vaknade några gånger under natten å gnällde. På morgonen var det upp klockan sju som gällde. konstigt nog Liam som vaknade. Vid tio gick vi ut men efter 30 minuter med tre ungar som satt bredvid mig på rad utan att göra nått så tröttnade jag och vi gick in. Liam var jättetrött så la honom. Han somnade. Så la jag Alva å hon somnade. Då vaknade Liam å vägrade somna om så tog upp han. Så satt vi å lekte med bilarna tills Alva vaknade. Sen grät barnen ikapp för det är så synd om dom tycker dom. Tror Liam börjar bli sjuk. Han är väldigt gnällig, sover mycket och är slö. Iaf klockan ett hämtade Malin upp sina flickor och jag tog med mig Liam ut å gick. Han stensov när jag kom ner till stan. Han som alltid sitter å spanar på allt när vi är ute. Skulle kolla på skor till Liam men när jag kom ner till stan orkade jag inte se på skor. Har ju inte råd egentligen så han får gå med sandaler även om det är blött ute. Gick till konsum å postade en himla massa brev. Så får vi se om jag får pengar när skolan börjar. Har tydligen fått för mycket dom senaste 6 månaderna så får väl säkert inget nu :( Sen handlade jag blöjor, panpizza och bröd å det gick på 186 kr för 3 saker. Löjligt... Gick hem å bärde upp Liam å la honom igen utan att han vaknade. Då är man trött. Så satt jag i några timmar å ladda upp nästan 300 kort på bilddagboken. Bara gå in och titta. Liten88a heter jag där. Sen var det dags å sysselsätta mr gnäll igen å det gick väl sådär. Nu har jag lagt honom iaf. Nej han sover inte. Varför sova när man kan slänga allt på golvet? Jo just det ska ju gå inom min granne här under mig oxå. Hon har något som tillhör mig ;) Hon sa det iaf. Hon tror nog att jag har tre barn. Har aldrig stött på henne innan å så helt plötsligt stöter jag ihop med henne i trappan med 3 ungar i släptåg 3 gånger på 2 dagar. Hon hade en motorcykel och någon bil tror jag det var hon sa. Liam kastade så snällt ner det till henne från våran balkong. Han e så gicmild så :) Nej nu ska jag äta lite :)