Nu vet vi att det är ett spöke..

2011-11-11
23:24:49
Har ju nämt i bloggen om lite konstiga saker som hänt men tänkte uppdatera lite.

Ända sen Liam föddes har jag vart hård med att alltid släcka lamporna och stänga dörren till hans rum för att han ska vänja sig vid mörker. Och det har aldrig vart något problem för honom. Förrän vi flyttade hit.. Jag släckte lampan och stängde dörren som vanligt. Det gick bra ett tag. En natt vaknar jag av att Liam gallskriker. Han gråter typ aldrig så man blir lite orolig när han börjar gråta. Kommer in till Liams rum å tänder lampan. Liam sitter upp i sängen, tårarna sprutar å han bara skakar. Han säger att han är rädd och att det är läskigt. Jag tar med han till min säng å när vi myst så länge att han är lugn igen vilket tog ett bra tag så tog jag med honom å bädda ner han i sin säng igen. Då sa han direkt att jag får inte släcka eller stänga dörren. Jag trodde det var för att han var lite rädd än så jag lät en liten lampa vara tänd å dörren öppen. Men varje natt efter det har han sagt att jag inte får släcka eller stänga dörren och vi kom till slut fram till att jag fick släcka lampan om jag inte stängde dörren så han sover med släkt ljus men öppen dörr. Vissa nätter hör man Liam prata. Antog han pratade i sömnen eller med sig själv men i efterhand har jag förstått att han pratar med ett spöke.

Kan berätta om lite saker som har hänt mina burkar byter konstigt nog plats i köket. Dom står i skåpet högst upp å jag får stå på tå för att själv nå dom. Vilket innebär att Liam inte kan ha flyttat dom. Helt plötsligt står dom i skåpet under diskbänken. Det har hänt två gånger. För någon vecka sen så ramlade Liam. Han talade om att spöket knuffat honom för att vi pratade för högt. Tänkte att han nog bara hade lite fantasi. Jag tror ju på spöken för även jag har sett med egna ögon i hela mitt liv att dom finns. Och barn är ju mer öppna men ändå vet man inte riktigt hur mycket man ska tro på en 3åring. En dag skulle liam springa på pottan å badrumsdörren var låst. Jag gick till köket för att hämta en kniv, när jag kom tillbaka var det upplåst igen.

Den här veckan har vart extrem. Det började i måndags. Runt halv tolv på natten vaknar Liam å går å lägger sig i min säng. Jag vill inte ha han i min säng när vi ska sova så jag ber han gå å lägga sig igen. Han lägger sig i sin säng men på morgonen när jag vaknar ligger han i soffan i stora rummet. I tisdags vi halv tolv på natten går Liam till mig igen å lägger sig. Samma sak här jag ber han lägga sig någon annanstans. Han säger att han inte vill sova i sin säng så jag säger att han kan sova på soffan då å där lägger han sig. På onsdag var det dags igen. Runt halv tolv på natten kommer han ut igen. Den här gångne frågar jag varför han inte kan sova i sin egen säng. Han svarar att han inte kan det eftersom spöket ligger där. Vi ligger och gosar i sängen lite å sen tar jag med Liam till hans rum igen. Han lägger sig i sängen å somnar om.

Strax innan 20 i 6 på torsdagsmorgonen vaknar jag av någonting. Strax efter tänds Liams taklampa. Jag tänkte att han nog vaknat å går in till honom. Han sover som en stock med händerna under huvudet. Jag går å lägger mig igen. När jag vaknar halv nio har Liam lagt sig i stora rummet på golvet. Han har lagt ett täcke på golvet å sen har han tagit sitt täcke å kudde från sängen så där låga han å myste. Tänkte att nu får detta vara slut. Ringde mamma å bad henne komma hit med Lisbet. Lisbeth är en av alla människor med förmågan att se å tala med spöken å ni tycker säkert det är urlöjligt. Men hon kom iaf hit igår. Hon kände direkt att något var här. Så hon gick runt i olika rum å kände av. Sen pratade hon lite. Hon talade om för mig att jag har ett spöke här. En gammal förvirrad tant irrar omkring här. Hon är smal å mörkhårig. Hon brukar krypa ner till Liam i hans säng om nätterna å varför vet jag inte. Lisbeth stannade ett tag å spöket "gick ut en sväng" Lisbeth sa att spöket kanske kommer tillbaka men kanske inte just ikväll. När Liam inte är hemma ska vi göra en rening. Låsa ute spöket från lägenheten alltså.

Natten till fredagen idag alltså närmade sig klockan halv tolv på natten. Och jag hör Liam prata. Han säger sluta. Men sluta då.. Men han kommer inte upp. Jag trodde han pratade med spöket och att spöket inte kom till sängen i natt. Men när jag vaknade i morse låg han likt förbannat i soffan. Å det känns så surt att han ligger där. Just för att jag inte vill att han ska vänja sig vid att sova i soffan för då kanske han inte kan ligga i sin säng så småningom. Men å andra sidan vill jag inte att han ska ligga kvar i sin säng om det ligger ett spöke där. Det tycker jag ärligt talat känns lite läskigt. En främmande tant delar säng med min son.

På söndag om Lisbeth hinner ska vi göra en rening. Hinner hon inte ska vi göra reningen nästa helg. Nu närmar sig klockan halv tolv å jag hör att Liam börjar röra lite oroligt på sig där inne. Jag funderade på att låta lampan vara tänd så kanske hon inte går in till honom. men mamma trodde inte det skulle hjälpa. Å jag tycker även att det är lite läskigt att jag bara känner av spöket men inte kan se det. Ser jag henne så vet jag ju vart hon är iaf. Tänk om hon även kryper ner i min säng på nätterna? Kanske därför jag alltid fryser..

Men nej nu får de vara bra. Uppdaterar väl om detta lite senare om hur det har gått fram tills reningen och även hur reningen har gått. Och till alla er som tycker jag är galen. Öppna ögonen för det finns saker ni inte kan förklara!!

Hemtex

2011-11-11
22:39:31
Jupp i måndags började min 3 veckors praktik å jag har valt Hemtex den här gången. Gissa om jag är sugen på att inreda mitt hem snart =) i julklapp önskar jag mig massa presentkort på olika heminredningsbutiker så jag kan shoppa loss å fixa mitt hem ;) Är ju inte kul om man måste betala själv ju ;) Jag trivs faktiskt väldigt bra på hemtex. Är lite tråkigt att jag inte får lära mig kassan. Var inga praktikanter som får lära sig det å de är ju lite synd. Det är trevlig personal där. Å vet ni vad? Vilken service dom har. Har kollat lite på personalen å dom hälsar på nästan alla som kommer in i butiken, dom kör med merförsäljning, frågar om om man vill bli medlem i kundklubben och idag var det en som glömt sitt kort. Personalen kollade eniro och ringde upp personen som blev glad. Vilken service må jag säga =) Denna veckan har gått fort fort fort =)

Årliga halloweenmiddagen =)

2011-11-11
22:29:36
I år var vi i en lokal i fågelsången. Vi som var där var Jag, Liam, Milli, Meline, Christian, Mamma, Tommy, Brorsan, Linda, Dennis, Lina, Micke, Milla, Camilla, Martin och Sara. Så vi var ett helt gäng. Så vart det mat, gruppfoton, lekar och lite snack. Brorsan och Linda vann bästa manliga samt kvinnliga kostym å dom var utklädda till ett brudpar =) Och brorsan vann även lekarna i år. Vi var färdiga vid nio ungefär. Å eftersom jag skulle jobba utklädd på Tiki så behövde jag inte hem å byta om så var kvar å snackade ett tag efteråt innan jag gick hem å hämtade lite saker å sen gick jag till jobbet. Chefen spanade in min klänning å sen efter mitt arbetspass talade hon om att hon kör hem mig för jag fick inte gå hem =)

Nästa år har vi btw 10års jubileum å vi har redan börjat planera. Nästa år kommer bli större än störst =)


Snodd av syrran =)









Lite lite lite uppdatering igen då.

2011-11-11
22:17:17
Gud så dåligt det har blivit med uppdateringen av bloggen och nu händer det ju ändå saker i mitt liv.. Men jag har tröttnat på min bloggdesign å vill såklart ha en ny design då kanske de blir roligare att skriva igen =)

Lördagen den 22 Oktober jobbade jag på Tiki. Det är vad jag minns ;)

Fredagen den 28 Oktober jobbade jag på Rajjens. Christian följde mig hem. :)

Lördagen den 29 Oktober skulle jag ha jobbat på The Roof. Men bytte pass med chefen så jobbade på Tiki eftersom vi hade halloweenmiddagen innan =)

Onsdagen den 2 November röntgades jag på arvika sjukhus. Vet ni vad? Nu har jag inte njursten. Nu är vi tillbaka på ruta ett. VAD FAN ÄR MITT PROBLEM??? Plåtarna såg bra ut men smärtan är kvar. den är kvar hela dagarna varje dag nu.. Börjar vänja mig..

Fredagen den 4 November jobbade jag på Rajjens.

Lördagen den 5 November jobbade jag på Tiki. Och Amanda som jobbar i baren sprang å skrev en lapp å sen kom hon till mitt bord å gav mig lappen. På lappen stod det Amanda hennes nr å ett hjärta sen stod hon å gjorde gester åt mig hela kvällen =) Skickade iväg lufthjärtan å fångade in mig osv. Hon är ju lite charmig ;) haha Christian följde mig hem även denna helgen.

Måndagen den 7 November var min första praktikdag på Hemtex. =)