Helgens bravader =)

2012-05-30
15:16:44
I fredags efter att Liam lagat sin cykel med plastverktyg så gick vi till syrran och Christian för att grilla. Liam lekte med alla barnen på gården så han åt bara en halv korv med bröd. Fast han äter ju inte annars heller så. Var väl där några timmar innan vi gick hem. La Liam direkt och sen kom Iris. Hon kom och såg lite film med mig å så åt vi chips, ostbågar och cola. Såg på en film där läkare botade kvinnors hysteri med att fingerpulla dom. Ja de var ju inte direkt en bra film. Men vi hamnade i säng sent efter lite snack.

I lördags kom ju givetvis lilleman och väckte oss tidigt. Iris var väl inte lika van som jag ;) Vi tog med oss Liam ner på stan för att se Jössefröjda. Träffade mamma och sanna vid linedansen så Liam sprang mellan oss och dom. Sen skulle iris prova nya skor så jag sa till mamma att vi kommer snart. Liam stannade med dom å när iris var färdig på affären var min son och hans mormor spårlöst försvunna. Så vi gick till två andra butiker. TILL SLUT hittade iris ett par skor. Alltså 3 butiker på 2,5 timme. Och massa sms från mamma som sa att min son saknade mig. Mötte mamma och Liam på stan och tog med Liam för en ansiktsmålning.  Han ville vra en kossa. Men när vi väl kom dit ville han inte bli målad. Ställde oss i kön för ett ballongdjur. Iris blev lite avundsjuk på honom så jag tog ett djur till henne med. Hon valde fjäril å Liam valde en hund. Sen träffade vi mamma igen. Kollade på raggarbilar å sen tog mamma å sanna med sig liam hem å jag och iris handlade å satte oss med en glass i solen sen gick vi hem. Väl hemma gjorde vi oss i ordning å sen gick vi till emelie. Vi blev sena pga Iris nya skor. Iris hade skavsår å tejpade alla sina tår innan vi gick hemifrån ;) Emelie bjöd mig, Iris och Carro på Limemarinerad kyckling, Hasselbackspotatis sås. Supergott var det så eloge till Emelie =) Sen när dom tre började bli lite fulla och snacka sex var det dags för mig att gå till jobbet å lära upp den nya tjejen igen. Å de var så dött där HELA kvällen. visst var några få som spelade men inte så många. Efter passet drog vi med oss några på efterfest. Brorsan däckade så fort vi kommit till emelie och simon däckade en stund han med. Det roligaste på efterfesten var rikard som terrade en viss person med oliak sexkommentarer som körde du ketchupen? Fick du blåsa i trumpeten? osv han körde typ 20 olika saker i rad så var lite svårt å hänga med på alla hans liknelser men kul var det =) och så var det nån typ som skickade sms till mig. Lite nyfiken på att veta vem han var? Framåt sex tiden beställde Simon taxi för att kunna få hem brorsan och eftersom simon bor ganska nära mig åkte jag och iris med dom. Taxichauffören sa inte mycket när vi försöker stuva in en chrille som knappt rör sig. han kanse var van. Efter att vi fått in brorsan i huset så gick jag och Iris hem. Gick en väg vi aldrig gått men hem kom vi =) Sen snackade vi lite skit å somnade =)

I söndags så vaknade jag vid 10 å låg å vänta på att iris skulle vakna. Till slut blev jag så hungrig att jag väckte iris 13.40 å frågade om vi inte kunde gå till pizzan å käka mat. De kunde vi men hon skulle göra sig i ordning först å de tog ju sin lilla tid. Sen ringer min son till mig å säger mamma kom ut jag är hemma nu ju. Så var bara ta med ungen till pizzan. Vi satt ute å när vi ätit upp sprang Liam in med allt så folket där inne satt å berömde honom för hur duktig han var å så log dom mot honom min lilla charmör =) Han fick 4 klubbor för besväret så dom var väl nöjda att dom slapp springa ut å hämta de själva =) handlade lite och gick hem. Iris blev hämtad och jag och liam gjorde inte så mycket mer än tog en tidig kväll ;)

Här ska det ligga några bilder från helgen men då min älskade unge gjort sönder min datakabel så ligger bilderna fast i min kamera ;)

Lite ditt å datt å blatt

2012-05-25
16:04:40
En dag var Sandra här å vi byggde ihop mitt skrivbord och min stol. Jag läste anvisningarna å talade om för henne hur hon skulle göra osv. När Liam lagt sig åkte Sandra och hämtade pizza så vi satt å såg på tv å åt mat. Sen byggde vi ihop stolen å fick inte hjulen till att snurra men sen efter att vi dragit ut hjulen och satt på dom kom jag på att hjulen funkar om dom fick tyngd på sig. Himla smidiga vi är ;)

Har vart på utvecklingssamtal på dagis i onsdags. Dom försöker lära Liam att han ska ta ett nej. Han blir ju lite arg ibland om han inte får som han vill. Och dom har haft besök av en talpedagog som talade om att Liam har problem med flera bokstäver än vad han ska ha precis som jag trott hela tiden. Han hade problem med B, Ä, CH, S, R, Y, G, NG så i höst ska han börja gå hos nån som ska hjälpa honom =) Jag försökte få han att säga Bäck igår eftersom de innehåller många av de han inte kunde säga men tydligen kan han säge bäck. Var värre med verktygslåda =)

Och jag har ju faktiskt köpt en verktygslåda till honom nu eftersom han tjatat om de så länge. Jag såg inte att de var olika färger så fick med mig en röd hem. Sen kommenterade Liam att han ville ha en blå som på lådan. Hade jag sett att de var olika färger på dom hade jag ju givetvis köpt en blå =) Och han såg även en såg på lådan som inte var med i å då ville han minsann ha en såg å jag fick förklara för han att alla verktyg medföljer inte utan man måste köpa till vissa. Då började han fråga om han snälla inte kunde få en såg ;)

Har vart äckligt varmt ute nu i flera dagar. Jag har gått till Vik å varit sjöblöt när jag väl kommit fram men men. Å i torsdags kom de in en snygg kille å ville minsann prata med mig av alla människor på kontoret. 15 minuter senare slutade jag så tänk om man missat honom ;) Sen har jag vart ute med Liam hela dagarna å läst en bok eller gjort korsord medan Liam cyklat eller lekt eller vad han sysslat med. Märkt att många barn är elaka mot honom. Äldre barn då givetvis. Dom dom kommer ifrån agnetebergsskolan. elaka ungjävlar.

Apropå ingenting så har Liams sjukdom börjat synas igen. Tydligare än vad det någonsin gjort. När han föddes märktes de ju tydligt att nåt var fel eftersom ögat ryckte när han sög på flaskan. Var hos ögonläkaren 3 gånger det första året och hans syn är ine skadad. Men han har Marcus Gunn Syndrome. Det är en nervsjukdom. Iaf så blev det bättre. Det syntes helt plötsligt bara när han var väldigt trött å sen syntes det typ inte alls. Men nu är det så "illa" att man ser det hela tiden. Folk som känner Liam tänker nog inte längre på det för vi är ju vana men folk som ser Liam frågar ju gärna vad som är fel eller kommenterar oj vad du måste vara trött. Ska prata med läkaren om operation. Vissa säger att ansiktet måste växt färdigt först medan anadra säger att det måste göras innan skolan börjar. Så får se vad som händer där.

Idag har jag och Liam vart på stan. Han ville cykla ner å innan vi kom till godishuset hade Liam ramlat tre gånger varav den sista resulterade i ett skrapsår på knät. Cykeln har gått sönder nämligen. Ena stödhjulet sitter löst så cykeln ligger typ på backen så vi ställde den på affären å gick på stan ist. Inom biblioteket å lämna böcker, in på Rajjens och lämna kläder, in på nöjesbutiken å köpa en liten cola, in på systemet å köpa 5 cider tills i morgon på efterfesten. Hinner ju inte dricka så mycket eftersom jag slutar halv tre ;) Sen tog vi en fika på nordells, gick till biblioteket och lånade film och gick sen till konsum och handlade lite. Nu har vi vart hemma ett tag. Men nu ska vi ut i solen. Han ska tydligen laga sin cykel nu med sina plastverktyg. Ska se hur de går ;)

Bilträff = Brorsan bortgjord :D

2012-05-25
15:34:33
I Lördags ringde brorsan typ halv elva och frågade om jag var vaken och jag sa ja men givetvis så var jag inte det ;) Han, Mamma och dennis kom och plockade upp mig och sen hämtade vi upp Fredrik. Gjorde lite småärenden och åkte sen till parkhallen där det var bilträff och brorsan skulle tävla med sitt ljud i en ljudtävling. Första omgången som brorsan spelade så råkade han byta låt när han skulle höja så han sabbade några sekunder där å kom bara upp i typ 123 eller nåt sånt. Lite besviken blev han. I andra omgången så spelade han högre än första gången men mätaren stod helt still på 107 å det visade sig att mätaren inte satt fast riktigt så dom satte fast den å han fick spela igen å då kom han upp i 135 sista omgången kommer och brorsan får veta att nu gäller det för han ligger tvåa. Han spelar sin låt från första omgång. han kom upp i 137,1 och känner sig säker eftersom det bara är en bil som spelat så högt så han är en snäll kompis och lånar ut låten till en kompis. Kompisen stiger 10 decibel och tar då och slår brorsan med 0,5 decibel och roffade åt sig andra platsen och fick spela om första platsen. Och givetvis vann han. Så brorsan kände sig lite lurad ;) Han trodde inte det skulle stiga så mycket av en enda låt men tydligen så gjorde de det. Han slutade iaf på 3e plats men fick inget pris för de =) Efter prisutdelningen körde dom hem mig och jag slängde i mig lite korv med bröd och blev upphämtad av Sandra. Vi åkte till Karlstad och handlade ett skrivbord och en kontorsstol på Ikea å sen åt vi på underbara Max å sen åkte vi hem igen och jag gick och jobbade =)






Utbildningshelg

2012-05-13
14:02:00
I fredags så hade jag ett utbildningspass med den nya killen som ska börja på mitt ena jobb. Det var mitt första utbildningspass så de var ju lite nervöst ;) Men han klarade det fint. Sen när vi slutade fick vi stå och torka marker i 1 timme och 40 minuter. Tur man inte gör det varje kväll =)

I lördgas så åkte jag och Sandra en tur till Charlottenberg för att köpa en matta men mattan var slut och fanns bara i blått och rött å de vill väl inte jag ha =) Sen tog vi en tur på centret och sen åkte vi till stan och tog oss en pizza =) Sen var det dags att ha ett utbildningspass med den nya tjejen som ska börja. De var lite mer att hålla koll på där men hon skötte sig fint =) Man märker ju tydligt skillnad på fredagar och lördagar. Hade en spelare som satt och tafsade på mig, och en tjej som tafsade och en annan kille som pussade mig på munnen. Som sagt de finns folk till allt ;)

Idag är det söndag och jag ska mysa med film och onyttigheter =)

Christian tycker jag är en underbar kompis! Eller hur?!

2012-05-08
20:17:51
Det tycker han eftersom jag gör det här för hans skull. Han klagar alltid på mig när han anser att bloggen behöver lite nya inlägg. Allt för att han ska ha nåt å göra. Men jaja han får väl läsa då ;)

Idag har jag jobbat första dagen på Nektab. Var bara tre hundar där idag. När jag var där på introduktion förra veckan var de typ 7 hundar där :) Jag har nämligen fått ett jobb där med. I juni får jag ett på Beijer å i Juli får jag på kronan. Så de kommer lite småjobb framöver =) Igår fick jag lönebesked från det ena jobbet och jag fick mer än jag brukar få. typ 1000kr mer än vanligt =) Sånt gillar vi. Idag fick jag lönebesked på det andra jobbet och jag brukar inte kolla så noga. Kollar antal timmar och vad jag får utbetalat så jag blev ju ganska chockad när jag får utbetlat lika mycket som 3 månadslöner. MEN det visade sig bestå av största del semesterersättning. Och nu snackar vi inte 15000kr löner utan jag jobbar ju bara 30-40 timmar i månaden på det jobbet ;) Men det är mycket pengar för mig som kommer nog gå till en ny dator =) Idag fick Liam cykla till affären för första gången. Anledningen till det är att jag köpte en cykelhjälm till han igår =) Så för första gången gick det ganska snabbt till affären och hem =) När vi kom hem la vi oss i min säng å sov 1,5 timme sen var det dags att gå upp och göra lite mat. Men nu ska jag slänga lilleman i sängen och se om jag orkar städa lite grann kanske eller om de får vänta ännu en dag. Sen är det Desperata hemmafruar och GCB sen sängen =)