Valborg

2010-04-30
23:03:37
Vaknade halv tolv idag. Liam åt lite halvhjärtat. Sen blev han blöt på foten så jag började fundera på vart det kom ifrån. När jag lyfter på t-shirten ser jag att han pillat ut snoppen så den hänger över kanten på blöjan. Här trivs man inte med at vara instängd minsann :) Var bara fixa i ordning han å sätta på en ny blöja. Så låg vi å läste en bok och sen kollade vi på en film. Fluke. Den handlar om en hund så under hela filmen sa Liam vovve vovve vovve :) Och han har fått en tand till :) Jag gick på toaletten och när jag kommer ut står Liam vid dörren å säger usch, titta usch så pekar han på sin Bobby car. Jag tittar vad som är usch å ser att han har bajs på den. Så då var det bara å tvätta av honom å sätta på en ny blöja och kläder och göra rent bilen. Så gick vi till konsum och handlade lite mat. Kom hem igen å såg att klockan blivit lite väl mycket. Gick ner till Lisbeth å mötte upp Hanna, Xandro och Tolia så gick vi till Sågudden för att se på brasa. Det stod att det höll på 18-21 men inte vad som skedde när. så vi var där vid sju å lekte lite i lekparken. Men när Liam ville sitta i kärran så bestämde vi oss för att gå en sväng. Då mötte vi orkestern och Drillflickorna. Efter att ha stått i 20 minuter å kollat på när dom packade upp å hade sej så gav vi upp å gick hem. Det var svinkallt ute, Tolia var trött å gnällig å Liams händer var röda å iskalla men han vägrade ha på sig vantar eller en filt. Han är en bestämd ung man min son :D Vi sa hej då till dom andra å gick till konsum å köpte lite gottigt att mysa med ist eftersom vi missade brasan. Satte på en hundfilm till och mös lite. Sen vid halv tio så la jag Liam och han somnade. Och Liam säger en mening :) Den är min säger han :D I morgon händer det grejer :D


Liam satt mest vid bordet med sina bilar för leka vill man ju inte ;)

Hanna och Tolia :)

Alexandro :)

Läskigt att åka rutchkana själv. Liam ska alltid hålla mig i handen när han åker. Men jag nådde inte upp så var Hanna som fick hålla han i handen :)

Charlottenberg igen :)

2010-04-30
14:10:01
Igår Ringde jag skola och dagis och sa att vi inte kommer. Vid halv två åkte jag och syrran och Liam till Charlottenberg för att lämna in CV i dom butikerna som sökte sommarpersonal. Lite i sista sekunden men nu är det gjort :) När vi kom hem blev Liam dålig igen. Vi kollade på film å Liam bara låg orörlig i min famn. Vid halv nio kom Fredrik. Och då var Liam minsann inte sjuk längre. Då sprang han fram å kramade pappa å sen lekte han å hade sig. La honom vid nio och Fredrik åkte.  Sen satte jag på en film till. En rysare. Jag fattade inte så mycket faktiskt. Sen la jag mig så ingen märkvärdig dag direkt.

Sjuk unge IGEN :(

2010-04-29
00:03:53
Lämnade en gnällig Liam på dagis. Eftersom han var så seg igår å gnällig idag så misstänkte jag att han började bli sjuk. Åkte till skolan å Mattias kom för en gångs skull. Det var kul hehe. Åkte hem å satte mig vid datan en timme. Sen ner å börja tvätta å tvättaå tvätta å rätt som det var så var klockan halv sju å jag var påväg till konsum. Då skickar Roland att Liam är trött så dom kommer nu. Jag hann till parkeringen typ innan Roland och Liam kom. Roland sa att Liam var slö å kändes varm. Så när vi kom in å Liam väl sagt hej då till farfar så tog jag tempen och ja mycket riktigt lillkillen har 39.7 grader. Han somnade direkt jag la honom. Men har gnällt lite under tiden som han brukar när han är sjuk. Blir ingen skola för mig i morgon då antar jag.. Nu ska jag ringa sötaste Therese för hon ska hjälpa mig inför i morgon ;)

Barnvagnen :)

2010-04-27
23:05:26
nu ska ni få se min gamla barnvagn och min nya :D




Som ni ser är den gamla bara HALV. Skitvagn men den köpte jag bara typ 4 dagar före Liam föddes. Givetvis var den hel då :) Lite stressad för jag gör inte saker i god tid så fick köpa vad som fanns haha :D Chassit är borta, luften är borta ur iaf 3 däck, 1 däck åker av när man går å den glappar när man kör.



Den nya barnvagnen är hel å ren å snygg ;D En baby travel är det. Den svänger megalätt så får väl akta mig så jag inte kör i diket när jag skriver sms eller nått ;) Men nu har du iaf sett bilder då Jenny. Finns som sagt skitmycket å syskonvagnar är ju skitdyrt så då vill man ju ha en som man verkligen blir nöjd med :)

Shopping i Charlottenberg :)

2010-04-27
22:59:36
Försov mig idag så missade skolan :( Jävla skit fan. Men somnade inte förrän halv fyra i natt så var väl förståligt att inte orka upp halv sex. Madde har iaf smsterrat mig hela dagen :) Kul när Madde börjat leva på vårat årtionde med mobiltelefon ;) Jag låg i sängen med en väldigt busig unge. Han tyckte nog jag skulle gå upp för han hoppade på mig å drog mig å tårna å skrattade hysteriskt varje gång jag försökte skaka av mig honom :) Slutade med att vi kollade i en bildbok å gick upp å lekte med bilar. Vid 11 somnade Liam om och jag började lite smått att städa. Halv ett kom Milli och Christian och hämtade oss så åkte vi till Charlottenberg för att köpa en ny barnvagn ÄNTLIGEN!! Christian tog ut Liam ur bilen å sen bar han honom, höll koll på honom eller höll han i handen under hela shoppingturen. Var skönt att bara kunna gå å strosa utan å bry sig om vart Liam var ;) Jag hittade inte någon direkt någon vagn jag blev kär i först. Men sen såg jag en jättefin vagn. Det stod inget pris på den så jag tänkte shit vad dyr. Men när jag frågade Jannica vad den kostade så svarade hon 999kr. SKITBILLIGT :) typ.. Så jag köpte den. Hon hade precis byggt ihop den så hon undrade om jag ville ha den eller en ny men det var ju skitsamma eftersom kartongen fortfarande låg framme så jag tog den :) Köpte även nya kläder på Cubus till Liam. Ajabaja. gick på 500kr trots att det var 30% på kläderna :( Och 15% på solkrämen. Syrran lurade på mig en flaska till portugal för hon ville inte köpa båda två så vi köpte en var å delar på dom. Ekonomiska man är. Milli gav mig den dyra. Snällt va? Sen åt vi lite mat på Joes Diner å åkte inom Challa för å kolla på tyger. Sen åkte vi hem. När vi kom hem så Jag och Liam kuddkrig. Han försökte kasta täcket så insåg han att det inte var en kudde hihi såååå söt min lillkille :D Såg förresten förut att det har kommit upp en tand till bara sådär. Inte ens sett att den är på väg men nu är den där :D Halv åtta la jag Liam å han somnade nog rätt snabbt för han var tyst iaf :) Sen satt jag å kolla på ugly Betty. USELT!! å sen desperata hemmafruar och Couger town :) Så nu ska jag sova så jag kommer upp i morgon. Roland ska ha Liam så jag är BARNLEDIG =)


Milli leker på BR medan Christian köper 3 bilar till Liam. :)

Milli och Christian väntar på mat :)

Liam var törstig :) Men satt bara å peta i maten å slängde på golvet typ.

Tänkte på Linda :)

2010-04-27
11:19:14
Igår låg jag och läste ett inlägg i veckans NU och hittade ett inlägg som Linda kunde ha skrivit :)
Så när du läst detta inlägget Linda så vet du att du är INTE ensam om grodor ;)


Hej Mama D!
Det här kanske är en konstig fråga, men jaja.
Jag ska flytta ihop med min kille, och vi ska bo i en rätt liten tvåa.
Problemet är att jag samlar på grodor i alla dess former - porslin, glas, servetter, ja, you name it.
Jag har två hyllor med de här sakerna, men min blivande sambo vill inte att de ska stå framme i vår nya lägenhet.
Jag kan inte bara ställa dem i källaren....
Vad ska jag göra?
Kram Sanna


Kära Sanna.
Är du vuxen?
Jag antar det eftersom du är påväg att flytta ihop med en man.
Om du är vuxen så kan du faktiskt inte samla på grodor.
Det är så infantilt så klockorna stannar.
Jag förstår din kille.
Han vill kunna ta hem folk utan att skämmas.
Om jag var ihop med någon som hade grodor liggandes framme överallt så skulle jag inte våga bjuda hem vänner eller affärsbekanta.
Dels för att det ger ett idiotiskt intryck och dels för att det faller utanför ramen för god smak.
Det är helt enkelt fult, banalt och kitschigt.
Sälj grodorna och tjäna pengar.
Det kan vara dags för någon ny stackars människa att ta över din samling och du behöver gå vidare i ditt liv och sluta se dig själv som ett barn.
Kram, Mama D


Men alla gillar dock uppenbarligen inte grodor :)

26/4-2010

2010-04-26
22:20:37
Jag gick upp klockan 6 å gjorde mig i ordning. 13 minuter senare väckte jag Liam. Kände mig så elak för han låg å myste i morse. Givetvis tog jag kort på de :) Men han vaknade å var på bra humör. Gjorde iordning honom oxå å sen gick vi ut till bussen. Kom på att mitt busskort gick ut i lördags så fick beställa SMS biljett ist. Får fylla på busskortet i morgon så man tar sig till skolan en månad till. Liam gick nästan hela vägen idag. Tog 10 minuter att gå över parkeringen å när vi kommit över parkeringen skulle han stå å leka med bilen på parkbänken i 5 minuter. Sen kunde vi fortsätta gå en liten bit till å stanna. en liten bit till å stanna å samma visa. Efter 40 minuter var vi iaf på dagiset. Jag gick ner till busstation igen. Kände mig lite stressad eftersom mamma skulle åka tidigare till jobbet för att hinna svänga inom busstation å hämta ciggen jag köpt. Jag sa att jag var där mellan 7.30-7.55 så när klockan var 07.40 så ringde jag henne å då var hon påväg. 07.50 kom hon så jag lämnade ciggen och en penna till brorsan för han hade glömt sin. Sen åkte jag bussen till skolan med Mikaela för hon åkte buss för en gångsskull :) Har temavecka på skolan. Vi ska jobba med det vi ligger efter med för att få behörighet. Å jag skulle jobba med Matte och Engelska. Så idag blev det Matte. Jag, Charlotte och Taffa satt å jobbade med det å Madde och Micke var i datasal och hade engelska. Så var väldigt lugnt att jobba idag så jag gjorde 11 sidor i matten + ett prov. Hade 16 rätt av 18 så det var ju inte så illa :) Slutade halv tolv så åkte jag och hämtade Liam. Vi gick ner till bussen och gissa om jag var stressad. Liam är ju trött på måndagar så då är det extra jobbigt att gå med honom för han slänger sig på backen, sätter sig ner och han rullar. Tog 50 minuter ner å vi hann knappt ställa oss på station förrän bussen kom. Åkte hem och Liam lekte lite i lekparken innan vi gick in. Så fort vi kom in la jag honom. efter 30 minuter tänkte jag att jag oxå kunde sova LITE!! Ställde klockan på 15 för att inte sova bort hela dagen. Gick INTE bra. vaknade av Liam 18.28. Så vi gick ner till konsum å handlade lite. Lekte lite på lekparken och gick in och åt. Sen satte jag på en ny film som kom på posten idag. Old Dog hette den. var faktiskt bra. Liam kollade en liten stund men vid 20 så la jag honom igen och han somnade nästan direkt. Nu ska jag strax lägga mig jag oxå. I morgon ska vi äntligen åka till charlottenberg å köpa en ny barnvagn så Liam kan åka säkert ;D


Mysig söndag :)

2010-04-25
20:12:26
Fick sovmorgon ända till halv elva idag :) Och vid två tiden bestämde jag mig för att testa att göra torskgratäng för första gången i mitt liv. Så jag ringde mamma för att kolla hur man gör å vad jag ska ha. Så gick jag och Liam ner till konsum och handlade lite. Liam skrattade genom hela affären så idag var det nog kul att handla lite. Vid halv fyra började jag med maten och Liam fick duka bordet. Sen har han åkt runt här på sin bobby polis bil :D Maten blev väldigt god. Fråga inte ens vad Liam tyckte för han VÄGRADE att smaka på maten.. Satt å gnällde vid köksbordet tills han fick gå å leka igen. Snällt att inte ens min unge vill äta min mat :) Vi blåste lite såpbubblor i köket. Det blev blött.. Sen hade vi kuddkrig. Liam fuskade å började att hoppa på mig istället. :( Vid halv sju gjorde jag i ordning Liam för kvällen. Badade honom, borstade tänderna och sen satte vi oss i min säng å läste lådbilslopp i sysselstad. Jobbigt att läsa en bok när någon vänder blad hela tiden :) Och han har fått en tand till. Jag får aldrig titta på den för honom men jag känner den om jag stoppar in mina fingrar :p Liam har jag precis lagt i sängen och han smågnäller lite för att jag ska tycka synd om han. Borde somna snart. Klockan nio ska jag se på Ballar av stål på 5an och tills dess får jag nog städa lite. Seriöst alltså...


Mamma skulle vi till konsum eller??! :)

Liam försöker sitt bästa men blåser lite för hårt :)

Fånga bubblor är alltid kul :D

Liam vet precis vart glassen finns. Men dumma mamma sa nej :)

Gubbdag på stan :)

2010-04-25
00:41:56

Jag och Liam gick ner till stan för att se på veteranbilarna.  Var gubbdagen på stan idag nämligen. Mötte upp brorsan, Eliza, Anders, Leo, Johan, Kuben å en tjej till på lekplatsen så fick Liam och Leo leka lite innan jag, brorsan och Liam begav oss vidare in mot stan. Var inte mycket att titta på tyvärr och liam sa bil typ två gånger annars satt han mest å tittade på allt annat. Det roligaste var nog när han satt å kollade på karusellen å så frågade jag om han ville åka den å han skakade på huvudet direkt. Han skulle minsann inte åka karusell hehe :) Efter en timme var vi påväg hem igen. Däcket lossnade IGEN på barnvagnen!!! Skitvagn. Måste verkligen köpa en ny denna månaden. Jag och brorsan gjorde i ordning tacos som vi åt. Å givetvis fotade jag massor med min nya kamera. Den är lika kass på att fånga brorsan på bild som alla andra kameror är :) Efter maten la jag Liam. Och brorsan somnade i gästsängen. Så jag städade lite å satt vid datan. Brorsan vaknade av att telefonen ringde så steg han upp å sa jag drar hem nu då hej då hehe :D






När Liam vaknade igen så var det mycket bus å gos som stod på schemat. Liam stod å gosade med mitt ben när jag diskade hehe. Sen har han åkt runt i hög fart på sin polis bobby car :D Vid halv åtta la jag honom å han hade ingen kudde i sängen. Så jag frågade vart han lagt den. Han skrattade å pekade mot ugnen. Sin ugn alltså. Å ja mycket riktigt i ugnen låg en kudde :) Vid halv nio tog jag upp Liam igen för han hade inte somnat än. Vid nio kom Syrran och Camilla hit för å se en film å äta Tacos. Ja precis igen :) Jag frågade nämligen syrran i morse om hon ville äta de med mej för att jag var sugen. hon svarade bara jaså men ska vara med Milla. Så tog det som ett nej. Sen skickar hon att hon å Milla kommer och äter. Så därför fick jag snällt äta samma mat två gånger idag :) Vi såg på filmen dance flick. Jag var trött och satt å skratta åt hela filmen typ. Milli satt å skrattade åt mig :) Och nej filmen var inte direkt bra. :) Liam somnade iaf vid halv tio typ å Camilla å Milli gick vid tolv. Så nu ska jag hoppa i säng tänkte jag för jag är trött. Och hoppas på sovmorgon :D


Min nya kamera :D

2010-04-23
21:29:26
Liam väckte mig klockan 8 idag. Jag gick upp för å ge han välling så vi kunde fortsätta sova. Men när jag märker att inget vatten kommer så kom jag på att det är den 23e å att det då skulle vara rörarbete 7-10. Så var bara ge honom nappen och han somnade om. Sen gick vi upp vid 9.16 typ å satt i min säng å läste en bok. Eller läste å läste det var en bildbok :) Oavsett hur liten traktorn var å hur långt bort i bilden den var så såg Liam BARA traktorn :) Vid 10 fick han iaf välling och vid tolv typ så gick vi ner till konsum å köpte bröd och ost. På väg hem såg jag en affisch som jag blev KÄR i... Jag vill dit!!!!  Men Milli verkade inte så pigg på att bli med. Men så sa jag att jag kunde fråga Fredrik om han ville bli med mig och Liam å då helt plötsligt ville nog Milli med :) Så vi får väl se hur det blir. Jag tror iaf att det skulle vara skitkul för Liam att se på de. Kan redan se hur imponerad Liam kommer att vara :) När vi kom hem från konsum stod syrran och väntade. Å jag mådde så jäkla dåligt å snorar extremt så medan Milli satt på min data å leta bikini å Liam låg å sov så vilade jag mig lite i sängen. Trevligt sällskap jag är :) Vid 4 så gick hon å Liam vaknade. Jag gav han alvedon å tog en treo själv. Sen kom Sara. Jag öppnade mina presenter :) Eller nej nu ljög jag. Liam öppnade dom faktiskt :) Sen åt vi tårta å käkade lite kakor. Begav oss ner till stan vid tjugo i fem för att köpa en ny digitalkamera till mig i present från Liam (Världens bästa son) :) Efter att ha kollat i alla butiker med kamera så bestämde jag mig för en Nikon Coolpix s4000. Det är touchskärm :D Sara påpekade det å jag satt å pillade på kameran en stund innan jag kom på att det var touchskärm :) haha. Gick och åt mat på Timmys å testade givetvis min kamera. Jättenöjd med den (Än så länge), Gick till konsum och sen till krogen "Tikiroom" för å se modevisningen. Kändes lite udda å ta med sin son på krogen en fredagskväll. Det gick bra när bandet XY spelade å början av showen. Men sen blev Liam lite vild och galen så jag vet inte hur många av publiken som sprang och hämtade napp och bil som Liam kastade runt hej villt. Snällt iaf att folk bryr sig. Liams dagisfröken var där oxå. I pausen så bestämde vi oss iaf för att gå hem å då vart Liam gladare. På raggarvarvet skulle han ju gå själv så tog en stund hem. Nu har Liam iaf somnat å jag ska visa er mina nya snygga bilder :)


Första bilden :)

Liam äter lite mat :)

Finaste bilden jag har på Sara <3 :)

Bra bild med tanke på att Liam springer :)

Tro det eller ej men den här bilden är tagen i ett helt MÖRKT rum :)

Grattis på min 22års dag :)

2010-04-22
21:54:29
Liam väckte mig 9.15 idag. Jag sa att det var min födelsedag så kunde jag inte få en kram. Jovisst det kunde jag. Den snabbaste kramen jag någonsin vart med om. :( hehe. Å det negativa med att ha barn är att när dom blir sjuka så blir man det själv oxå. Jag är lika förkyld idag som Liam vart i två dagar :( 10.50 gick vi till dagis med den halva barnvagnen jag äger. Å sen åkte jag till skolan å hittade Madde i B6 :) Hade en väldigt snabb engelska lektion kändes det som. Kändes inte alls som att den var 3 timmar lång. Dom som visste att jag fyllde år sa grattis. Sen gick jag till bussen å när jag går förbi musikskolans platser så sitter ett helt gäng å sjunger jag må hon leva. Till en annan tjej. Så då vet jag iaf 4 som fyller år idag. 5 med mig eftersom intresseklubben antecknar :) Jag började med tårtan direkt jag kom hem. vid typ 16.20 kom Tommy. Han satt å skrattade åt mig när jag gjorde tårtan så han fick fortsätta med det översta lagret. Sen kom mamma och Chrille. Mamma sa att hon köpt nått men inte visste om det stod på min önskelista. Jag fick en kokbok. Så jag sa att jo men det står på min lista å då skratta hon å sa jaha jag har inte ens läst listan :) Sen kom Milli, CHRISTIAN å Liam. Dom var å hämtade honom på dagis eftersom jag inte skulle vara hemma förrän typ 18 annars. Snällt :) Sist kom Linda. men ändå 2 minuter för tidigt :D Vi satte oss å fika å jag hade ju hur mycket som helst så blir väl rester i flera dagar :) Efter några timmar säger Linda: När ska Fredrik fira Liam då? Så jag bara öh va? Oj det var inget svarade Linda. :) Hon fick för sig att Liam fyllde år. Hon tyckte det var jobbigt när det var två stycken att hålla reda på å tyckte vi skulle börja fira ihop. Jag fyller i April å Liam i September hehe :D Vid åtta typ så gick dom sista hem. Det var Milli och CHRISTIAN :) Diskret jag är va? ;) Sture ringde mig. Berätta att han ringt mina gamla nr å min hemtelefon m.m innan han kom rätt. Sen frågade han hur det kändes å bli 22år den 22e vilket jag inte ens tänkt på att det är. Å så sa han att han var dubbelt så gammal som mig i år. Sen kom han på att han bara blir 43 å att det alltså var förra året han var dubbelt så gammal. Eller ja igår oxå för den delen :) I morgon ska jag köpa min kamera från Liam :) Ska bli skitkul :))))